NAGYKÖVETEINK

Bemutatjuk a PaN első Nagyköveteit és Arcait.

Hölgyek, a közélet olyan híres képviselői, akik munkájuk mellett kiemelkedő fontosságúnak tartják a magyarországi PAN - Pirosban a Nőkért létrehozását és vállalták a Nagyköveti megbízást.

Für Anikó Für Anikó színésznő A legnépszerűbb magyar színésznők egyike. Jászai Mari-díj, Filmkritikusok díja, Mensáros-díj, Puszedli-dij. Klasszikus és modern darabokban fő- és mellékszereplője. Az életben a harmóniát tartja a legfontosabbnak. Féltve őrzi magánéletének apró titkait, mégis Ő az, akihez bármikor lehet fordulni. Mer kockáztatni és megmutatni, milyen is ő valójában.


dr. Gyarmati Andrea dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, világbajnok úszó A magyar úszósport meghatározó egyénisége a hetvenes években 15 Európa-rekord és egy világrekordot állított fel Olimpiai ezüst-, és bronzérmes Münchenben Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes 1982-ben megkapta Magyarország örökös úszóbajnoka címet. 1995-ben az Úszó Hírességek Csarnoka tagjává választották Az aktív sportolói pályafutása után a Semmelweis Orvosi Egyetemen végzett A mai napig gyermekorvosként praktizál.


Harcsa Veronika Harcsa Veronika jazzénekesnő Keresgélő típus az élet minden területén - tartja magáról. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát. 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2007-ben "A Fringel legjobb hangja" díjat nyerte. 2009-ben elnyerte az év hazai jazz albuma díjat. A 40. Magyar Filmszemlén a legjobb eredeti filmzenének járó díjat kapta másodmagával.

"Volt néhány egyszerű döntés az életemben, amik megváltoztatták az életminőségemet. Ilyen volt, amikor vegetáriánus lettem, vagy amikor jógázni kezdtem. Egy-egy ilyen váltáshoz persze nem árt a bíztatás, vagy a tények, melyek tudatosítják döntésünk helyességét és fontosságát. Ezért támogatom a PAN-t."

Harcsa Veronika


Jaksity Kata Jaksity Kata szerkesztő-műsorvezető 12 éve dolgozik szerkesztő-műsorvezetőként. Jelenleg az ATV-nél. Azóta érzi, hogy megtalálta az utat, amióta lehetősége van intenzívebben is jószolgálati munkát végezni. 10 éve támogatja a Tunyogi Erzsébet gyógyító játszóházát. Néhány éve pedig elkötelezett támogatója Afrikának és a harmadik világnak. Több dokumentumfilmet hívta fel a figyelmet az ottani problémákra, különös tekintettel a gyermekek és nők nélkülözéseire. Véleménye szerint kötelesség kötelessége elől járni a jó példákban és utat mutatni.


Molnár Gabriella Molnár Gabriella Nők Lapja főszerkesztője A szavakat szereti. Beszélgetni. Amit mi magunk sokszor elfelejtünk a nagy rohanásban. Kócos hajnali kelések, néha láblógatós teázások, késő esti puszik. Szemében mindig ott a pajkos mosoly: itt vagyok, hallgatlak! Történetek. Pillanatok. Mosolyok. Örömök. Összefüggések és megoldások. Egymásra találások. Amik fontosak. Tíz éve vezeti a Nők Lapját.


Piros Ildikó Piros Ildikó színésznő Szerepkörét meghatározta finom szépsége, a lényéből áradó szelídség, tisztaság. A színházirodalom legragyogóbb lány- és asszonyalakjait eleveníthette meg. A magyar színház legendás művésznője. A fiataloknak mai napig felejthetetlen filmbeli alakítása Zsuzsanna nővér szerepében. Tanít, próbál, játszik, miközben a legfontosabbnak tartja, mi történik ma és holnap! Ő az, akinek mosolyát mindig érdemes hazavinni. Kitüntetései: Jászai Mari-díj 1982. Déryné-díj 1993. Legjobb női alakítás díja 1997. Érdemes művész 2003.


Sebestyén Márta Sebestyén Márta énekesnő Világhírű művész, igazi kulturális nagykövete Magyarországnak. Születése óta a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus - Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg. Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet : "Az év énekesnője", Liszt Ferenc-díj", "Kossuth-díj", "Prima Primissima-díj", "Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt"

"Szép elgondolás, ezért támogatom például a mellrák elleni kampányt is már 7 éve ... amúgy a piros a kedvenc színem és a ruhatáram meghatározója (mint ahogyan a magyar népviseletben is domináns szín, a legtöbb keleti kultúrában úgyszintén. Az élet rövid, és én szeretném annak minden percét lehetőség szerint olyanok közt tölteni, akiket nagyon tisztelek, és feltétel nélkül hiszek nekik, meggyőző teljesítményük és emberi helytállásuk okán."

Sebestyén Márta


Stefanek Gertrúd Stefanek Gertrúd világbajnok vívó Világ- és Európa-bajnok tőrvívó. Olimpiai bronzérmes csapatban. Hétszeres Magyar bajnok. A magyar női vívóport meghatározó egyénisége. Pályafutása után üzletasszonyként dolgozik. Legfontosabb számára : az otthonteremtő, családi fészek ahová jó hazaérkezni.


Tóth Krisztina Tóth Krisztina költő, író, műfordító, ólomüveg-készítő1986-ban érettségizett a Képzőművészeti Szakközépiskolában szobrász szakon, majd az ELTE bölcsész karán, magyar-történelem szakon kezdte meg tanulmányait. 1992-től ösztöndíjasként két évet töltött Párizsban. 1993-ban szerzett diplomát, majd 1994 és 1998 között a Francia Intézet munkatársa. 1998 óta ólomüveg-készítéssel és -restaurálással is foglalkozik. 2005 óta vezet szemináriumokat a JAK Irodalmi Egyesület prózaírói, költői, műfordítói és kritikaírói kurzusain.


Zimányi Zsófia Zimányi Zsófia a Budapesti Fesztiválközpont Kht. Igazgatója 12 éve áll a Budapesti Fesztiválközpont élén, egy éve a Thália Színház igazgatója. Francia művészet és irodalom rendje tiszti fokozatának tulajdonosa. Gyerekkora óta a kultúra bűvöletében él: balett, zongora, kórus, opera. Véletlenül lett impresszárió, mára Budapest kulturális élete elképzelhetetlen nélküle. Nem közömbös, hogy milyen kultúrát, milyen sikerrel közvetít. A mai napig minden egyes Fesztivál új izgalmat számára.