műfű udvaron
Otthon

Milyen műfű típusok kaphatók ma a piacon?

Az éttermek berendezése ma már egy külön lakberendezési iparággá nőtte ki magát – egyre többször láthatjuk a különböző helyek megnyitó partiján, hogy milyen sokféle stílusok közül válogathatnak a tulajdonosok és hogy az anyagok, színek, textúrák milyen változatosan képviseltetik magukat a különféle helyeken. Ugyanez igaz az organikusan kialakított belterekre is, melyek egyre népszerűbbek, annak ellenére is, hogy az élő növényzet karbantartása köztudottan nagy falat.

Mivel sokan a stílust szeretnék megszerezni, de a vele járó kellemetlenségektől mentesülnének, ezért az organikus éttermekben gyakran használnak műfüvet. Persze más elemeket is bevetnek, vannak, akik tapétákkal teszik ezt, vannak, akik az egész helyiséget egy dzsungellé változtatják, mint mondjuk a budapesti SixtyFive Bar-ban, de olyat is látunk, hogy az étterem teraszát műfű borítja.

Budapest belvárosában, a parlament mellett is van egy kávézó, a Smúz, ahol rendhagyó módon moha és műfű elhelyezésével is hangsúlyozzák a természetközeliséget. Ennek oka az is, hogy a kávézó egyben virágboltként is üzemel. A műfű minden egyéb híresztelés ellenére tud esztétikus lenni, hiszen ezek a mai gyeptéglák egyre jobban emlékeztetnek az igazi fűre (első ránézésre).

Találhatunk olyan gyeptéglát, mely kifejezetten nagy teherbírásúra gyártott, mondjuk játszóterekre, sportpályákra, de olyan is van, ami inkább lágyszárú és azért készül selymesre, hogy a magánkertekben kényelmes legyen rajta feküdni. Szín szempontjából és a szálak típusának szempontjából is kevert füvek vannak a piacon, van, ahol a zöldes és a barnás szálak keverednek a természetes hatás elérése céljából, van, ahol tömöttebb a gyeptégla összetétele. Sokféle variáns létezik már tehát, ezeket mind érdemes végignézni, ha arra adnánk a fejünket, hogy gyeptéglát fektetünk le valahol.

Még szintén kedvelheted...