műanyag ablak hálószobában
Ingatlan

A műanyag ablak legjobb tulajdonságai

Nem véletlen, hogy a műanyag ablak népszerűsége egyre növekszik. Minden ingatlanra igaz, hogy a rajta található nyílászárók adják az épület arculatának egyik alappillérét. Nem mellesleg a hő- és hangszigetelésben is kulcsszerepet játszanak. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő minőségű és típusú nyílászárókat szerezzünk be.

Annak érdekében, hogy jól döntsünk, összeszedtük a műanyag ablak legjobb tulajdonságait, amiket mindenképp érdemes szem előtt tartani – legyen szó egy új iroda felépítéséről vagy éppen meglévő otthonunk felújításáról.

  1. Kedvező ár

A fa nyílászárókkal szemben a műanyag ablakok és ajtók egyik legszembetűnőbb előnye: az ár. Egy építkezés során rengeteget spórolhatunk azzal, ha az egyes tételekből a kedvezőbb árú termékeket választjuk, és nincs ez másképp a nyílászárókkal sem. Előfordulhat, hogy akár 50-60 százalékkal olcsóbban jutunk megfelelő minőségű ajtókhoz és ablakokhoz, ha fa helyett műanyagot választunk belőlük.

  1. Könnyebb takarítás

A műanyag ablakok másik nagy előnye az, hogy sokkal könnyebb a takarításuk, mint fa társaiknak. Mindössze alkalmi tisztításuk elégséges. Sík felületüknek köszönhetően a folyamat egyszerű, hagyományos tisztítószerekkel is könnyen elvégezhető. Arra azonban ügyeljünk, hogy az üveg mellett a kereteket is érdemes időnként áttakarítani, hogy hosszú ideig megőrizzék eredeti színüket!

  1. Fa kinézete is lehet

A műanyag ablak ötletét azoknak sem kell elvetniük, akik rajonganak a fa látványáért. Kétségkívül, a fa alapanyag biztosít egyfajta természetközeli életérzést, amit a műanyag látványa nem közvetít. Ellenben, léteznek olyan műanyagból készült nyílászárók, amikre fa hatású fólia rendelhető.

Még szintén kedvelheted...