laminált padló és hálószoba
Otthon

Átalakítás a lakásban egy szolid padló cserével egybekötve

Jót tesz az, ha az emberek kisebb-nagyobb átalakításokat végeznek az otthonukban bizonyos időközönként – viszont megesik, hogy nem elegendő a bútorok cseréje, vagy pedig egy-két dekoráció vásárlása, hanem olyan módosítások hoznak igazán látványos eredményt, mint mondjuk egy teljes padlócsere.

Bár a közhiedelem szerint a padlóburkolatok lerakása hosszú és bonyolult, ráadásul egy ilyen burkolat még drága is, de ez nem teljesen igaz. Nagyon sok esetben igencsak könnyű a padlócserét megoldani és kihozni viszonylag olcsón, ha mondjuk egy laminált padló mellett tesszük le a voksunkat, ami minőségi, ízléses és hosszú életű is.

A laminált padló kedvezőbb áron kapható, mint az igazi kő, vagy fa padlóburkolat, akár ragasztás nélkül lefektethető, így gyorsan túl lehet lenni az átalakításon, ha ezeket a megoldásokat válasszuk, ráadásul napjainkban a különféle webáruházak kínálatában akkora mennyiségben kaphatóak különféle fafajtákra emlékeztető laminált padlók, melyeknek a megjelenése teljesen élethű, így a végeredmény is garantáltan szép lesz és illeni fog a stílusunkhoz, elképzelésünkhöz még akkor is, ha nem igazi fa padlónk van.

A laminált padló tartósságáról a különböző kopásállósági a osztályok (AC3/31, AC4/32, AC5/33), árulkodnak, ezek alapján a kategóriák alapján be tudjuk magunkat biztosítani afelől, hogy az adott padlóburkolat várhatóan milyen mértékben lesz hosszúéletű. Hordozóréteget tekintve 7, 8, 9 10 mm vastagságú termékeket különböztetünk meg, ettől is függ, hogy milyen burkolat kell a padlóburkolat alá. A laminált padlók esetében fontos, hogy szakember segítségét kérjük a lerakáshoz, nem csak mert jó alapot kell teremteni ehhez, ki kell egyenlíteni az eredeti burkolat esetleges hibáit, hanem mert bosszantó lehet, ha az elemek a nem megfelelő méretezés miatt elcsúsznak.

Még szintén kedvelheted...