roló
Otthon

A legolcsóbb mód az ablakok sötétítésére: roló

A függönyön kívül más megoldások is léteznek az ablak dekorálására és sötétítésére. Nem kifejezetten a redőnyre vagy a spalettára kell gondolni, hanem beltéri megoldásra, ami szintén szépen mutat az ablaküvegen. A roló szuper megoldás mind függőleges síkú, mind bukó-nyíló ablakok, valamint erkélyajtók árnyékolására.

Többféle típusa van a rolóknak, a jobbotlet.hu kínálatában érdemes körülnézni, ha rolót keresünk. Választhatunk szabadon lógó, valamint ablaksíkhoz rögzíthető megoldás közül is. Lehet tépőzáras, vagy vezető damilos megoldásúak egyaránt. Felhúzásuk és leengedésük pedig kézi, gyöngylánc működtetésű. A legtöbb roló nagyon egyszerűen, fúrás nélkül, az ablakra felragasztással rögzíthető, de akár a falra, mennyezetre vagy ablakkeretre is felszerelhetők. A függöny alternatívájának is nevezhető a roló, előnye azonban a függönnyel szemben, hogy nemcsak olcsóbb, de a legolcsóbb és legkönnyebb módja az ablakok és erkélyajtók, valamint üvegfelületek sötétítésének és dekorálásának.

További előnyük, hogy házilag fel tudjuk szerelni az üvegfelületekre, ráadásul akár szerszámok nélkül is gyorsan dolgozhatunk, nincs szükség fúrásra sem. Az ilyen gyártmány kiváló hőszigetelő eszköz is ablakainkon, kifejezetten, ha thermo rolót választunk, melynek hátoldala alumínium hőtükrös felületű, így a napfény teljes kizárásával és hő erejének jelentős visszatartásával is kiszolgál minket a nagy melegben. Érdemes tehát mind sötétítő, mind dekoráló, mind pedig kiváló hőszigetelő szerepe miatt átgondolni a függöny alternatívájának vásárlását.

Még szintén kedvelheted...