raktározás
Szolgáltatás

A raktárkészlet számontartása és a raktári helyiségek rendbentartása

A raktárvezetők feladata a raktárhelyiségek rendszerezése és logisztikai karbantartása, azonban ez a feladatkör tapasztalatot igényel és nagy szakértelmet, ha pedig nincs raktárvezetőnk, vagy a meglévő raktárvezetőnk nem elég szakképzett, akkor szükséges lehet vagy egy raktárszervezési szolgáltatást igénybe venni, vagy jobban utánanézni, hogy mi fán terem ez az egész. Nincs olyan raktározási feladat, mely ne lenne megtanítható könnyűszerrel, de a fizikai állóképesség és a koncentrációs készség elengedhetetlen a raktározás különféle munkafolyamatainak a precíz ellátásához. A logisztikai felügyeletéhez pedig egy kicsivel több is kell, az a képesség, hogy akár több ezer darabos raktárkészletet is átlásson az ember és tudja ezeket úgy rendszerezni és eltárolni, hogy az könnyen átlátható legyen minden dolgozó számára.

A raktározás munkakörébe beletartozik a csomagolás, a komissziózás és a leltározás is, egészen az árukészlet átvételétől felelünk annak a kiküldésre való felkészítéséért és magáért a kiküldésért is.

Sok cég esetében azért nem átlátható a raktárkészlet, mert egyszerűen nincs meg az a szakmai háttér, ami szükségeltetne ahhoz, hogy egy rendszerezett és jól átgondolt folyamat mentén működjön a raktározás nap mint nap.

Ha elakadtunk ennek a folyamatnak a lebonyolításában, akkor érdemes segítséget kérnünk szakemberektől, mint amilyenek a Mag-Log munkatársai. A raktározás általánosságban nem nagy nehézség, de jót tud tenni az, ha valaki rávilágít a hibáinkra, melyeket vétünk ezen a területen. Egy-egy praktikával könnyen elérhetővé válik a rendezett raktárkészlet és egy kis odafigyeléssel meg is tartható az egyszer már kialakított jó szokásrendszer.

Még szintén kedvelheted...