úszókapu
Otthon

Az úszókapu automatizálási készletek fő előnyei

Az elektromos úszókapun kerekek vannak beállítva, amelyek a kapu alján szögvassal vannak beállítva. Ezek a kerekek V vagy U hornyos profillal rendelkeznek, és a talajban lévő pálya mentén futnak és a sínek vagy a talajhoz vannak rögzítve, vagy csavarozva vannak. Az úszókapu hátsó részének hosszában rögzített fogasléc a meghajtó végénél csatlakozik a motorhoz, és egy fogasléces hajtásrendszert hoz létre.

Az automatizált úszókapu készletének fő előnye valószínűleg első pillantásra nyilvánvaló. Mivel a gyártmánynak nincs nyitási tengelye, fantasztikus olyan területeken, ahol korlátozott lehet a hely.

Robusztus megjelenésének köszönhetően vizuálisan is kiválóan elrettenti a potenciális behatolókat az ingatlanba. Bizonyos egyéb kapukészletekhez hasonlóan rendkívül ellenálló a feltöréssel szemben, és különösen erős akadályt jelente mindenki számára, aki be akar jutni. Olcsóbb is, mint a konzolos automata kapu, és ugyanazokat az előnyöket kínálja, így jó kompromisszumot jelenthet, ha úgy dönt, hogy az előbbi kissé kívül esik a rendelkezésre álló összegén.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az úszókapu némi karbantartást igényelhet. Mivel egyetlen pályán fut, ezt a pályát tisztán kell tartani és rendszeresen meg kell tisztítani a törmeléktől, különösen ősszel és a téli időjárási viszonyok között. Ha egy kis tárgyat is észlel az útjában a kapuelem, miközben ezen a pályán csúszik, a rendszer biztonsági okokból automatikusan leállítja a kaput.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy ha a behajtó bármelyik oldalra lejt, több okból rendkívül nehéz hagyományos úszókaput felszerelni egy ilyen esetben. Az egyik a biztonsághoz kapcsolódik, hiszen, ha a kapu kioldódik a motorból, a kapu ennek hatására becsukódhat, és összezúzhat egy embert. Egy másik az, hogy a motorra gyakorolt ​​terhelés a lejtőn való fel-le mozgatásához sokkal nagyobb, mint amennyit a motor képes lenne kezelni.

Még szintén kedvelheted...