intim mosakodó krém
Intim

A tökéletes intim mosakodó gyengéd és kíméletes tisztítást végez

Az intim területek tisztítása különös odafigyelést igényel, hiszen a testünknek rendkívül érzékeny részeiről van szó. A női higiénia kiemelt figyelmet érdemel egyrészt a menstruáció napjain – különösen a betétek, tamponok kiválasztásakor, használatakor –, másrészt a mindennapokban is, hiszen a többi napon is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

A legfontosabb és elsődleges cél az intim területek megőrzése a fertőzésektől. Ehhez fontos gondossággal és tudatossággal kiválasztani azokat a termékeket, amiket intim mosakodóként használunk.

A tökéletes intim mosakodó termékek alapvető tulajdonsága, hogy kíméletesek az ún. laktobacillus-flóra tejsav baktériumokkal szemben, amik az intim területek védelméért és egyensúlyáért felelnek. A védekezésben részt vevő baktériumok számára a savas közeg kedvező, így a vírusok és gombás fertőzések ellen fontos elkerülni a lúgosító hatású intim mosakodókat.

Az átlagos tisztálkodó szerek PH értéke a bőr 5.5-ös PH értékét hivatottak fenntartani, miközben az intim területek PH értéke 3.8-4.3 között mérhető.

Mire ügyeljünk pontosan a vásárlás során, milyen termékeket keressünk? A megfelelő intim mosakodó fertőtlenítő és gombaölő hatással bír, miközben kíméletesen tisztít és gyengéden képes ápolni a bőrt. Ha bizonytalanok lennénk, melyik a legmegfelelőbb intim mosakodó termék a számunkra, mindenképp kérdezzük meg nőgyógyászunk véleményét!