csarnoképítés, csarnok
Építészet

Hungexpo csarnoképítés: tervezési módszerek

Hatalmas megújuláson ment keresztül a Hungexpo csarnoképítési projekt. Ez magába foglalja az új érkezési csarnok épületét is, amely egy nagyon látványos épületnek minősül. Egy ilyen geometriai összetettségű épület fejlett tervezési módszereket és többplatformos együttműködést igényel.

A következő sorokban arra törekszünk majd, hogy betekintést nyújtsunk a csarnoképítés rejtelmeibe és a tervezési folyamat során használt tervezési módszerekbe.

A revitalizációs csarnoképítési projektekkel kapcsolatban különféle tervezési feladatok voltak, most azonban csak az érkezési csarnok épületének acéltervezési részeire, a gyártás, illetve az építés optimalizálására összpontosít. A tervezési munkafolyamat megfelelő központú, a középvonal geometriáját itt szabályozzuk. Ez lehetővé teszi a drótvázazonos koncepcionális, szerkezeti számításokat a csarnoképítés során.

Az erre használt program tervezésre szolgál, és valós idejű pluginekkel csatlakozik a fő szoftverhez, a modellek vizuális szkripttel generálódnak. A középvonal geometriájának a különböző típusú változtatása végrehajtható az összes modellen a szkriptek újrafuttatásával. Ez gyors, részletes és többkoncepciós vizsgálatokat tesz lehetővé, amelyeken keresztül javítható a szerkezetet.

Jelenleg a csarnoképítés helyszíni összeszerelése zajlik. A tervek szerint az összeszerelt acélszerkezet teljes 3D helyszíni szkennelésnek fog örülni. Ezeket a mérési adatokat arra használjuk, hogy a másodlagos szelemenrendszert minden gyártási és szerelési pontatlansághoz igazítsuk.

Még szintén kedvelheted...