játszóvár
Játszótér

Iskolai udvari játszóvár

Anyukám tanítónő és mivel sokszor segítettem neki, tapasztaltam, hogy a gyerekek sokféle meglepetést képesek okozni a felnőtteknek. Mivel a veszélyhelyzetek sem ritkák egy iskolában, ezért is fontosnak tartották a tanárok, amikor az udvart felújították, hogy olyan játszótéri elemek tarkítsák az intézmény kertjét, melyek biztonságosak. Akkor is, ha mondjuk egy játszóvár a kérdéses darab.

A gyerekek gyakran kapnak össze egymással a játékszerek használata miatt, amiatt, ha várniuk kell arra, hogy egy adott elemet használhassanak. A szociális együttlét alapjait ezáltal is meg tudják tanulni, de azért fontos, hogy biztonságban legyenek. Megtanulhatják a játszóvár használata közben azt a türelmet, a sorbanállást, az előzékenységet és persze az átengedést is, a másik érdekeinek szem előtt tartásának képességét fejleszthetjük a gyerekekben a játszótereken.

Ezen túlmenően a játszóterek elemeinek kiválasztása körültekintést igényelnek olyan szempontból, hogy korosztálynak megfelelőek legyenek és egy iskolában pedig már kell egy játszóvár. Az EU-s szabvány szerint készülnek a modern játszóvárak, ezért többnyire ugyanazt a minőséget, esztétikus megjelenést kapjuk az intézményekben is, mint amit mondjuk a legmodernebb közterületi játszótereken tapasztalhatunk.

Még szintén kedvelheted...