Mentálhigiéné, dinnyével mosolygó lány
Egészség

Mentálhigiénés kikapcsolódás

A 21. század stresszgépezetében még fontosabb hangsúlyt fektetni a lélek egészségére, mint valaha. Szinte semmire nincs idő, még a gondolkozásra, elmélkedésre is külön időt kell fordítani a nagy impulzustengerben.

Általában az ilyen üres járatoknak nevezett idő intervallumokat is megszakítják a telefon értesítések, folyamatosan elrabolva a figyelmünket. Nagyon fontos ezért a lelkünknek is nyugalmi napokat biztosítani, amikor ténylegesen megvalósul a kikapcsolódás, a szó valódi értelmében. Erre tökéletes opció az utazás, amikor az új környezet valóságosan kikapcsol a megszokott közegünkből.

Új látnivalók, más kultúra, gasztronómiai élmények, akár más földrajzi környezet, tenger, óceán, vagy éppen a hegyek által. És új emberek vesznek körül, ami néha kifejezetten hasznos, hogy a megszokott arcok helyett más mentalitású közegbe kerülünk. Ez kizökkenthet a hétköznapi gondokból, a megoldandó feladatokból, ami sokat jelent mentálhigiénés szempontból nézve is. Az utazás tehát kifejezetten hasznos kikapcsolódás!

Még szintén kedvelheted...