PaN New York
Egészség

PaN a nagyvilágban

Az Amerikai Szív Szövetség figyelt fel először arra, mennyire általános az a tévhit, hogy a szívbetegség afféle férfikór és a nők, kiváltképp a változó kor előtt, szinte védettek a koszorúér-betegség ellen.

Az Egyesült Államokban ezért elindították azt a mozgalmat, mely az egész társadalmat igyekszik tájékoztatni arról, hogy a szívroham kockázata ugyanúgy fenyegeti a nőket, mint a férfiakat és ezért mindent meg kell tennünk mind a hölgyek, mind az urak szívének megvédése érdekében.

A „Go Red For Women” program szimbóluma szép piros női ruha lett, melyet a lehető legnagyobb nyilvánosság, népszerűsítés érdekében világsztárok viseltek: az előző években az Oscar-díjas színésznő, Catherina Zeta-Jones jelent meg elegáns pirosban. A jelszó, amit a ruhára írtak, így szól: „Ez nem piros ruha. Ez riadó!”

Az Újvilágban azon a hétvégén, amikor nálunk az Operabál volt, szintén óriási bált rendeztek New Yorkban, melyen mindenki megjelent, aki Amerikában számított és az esemény fő védnöke, az akkori elnök felesége, Mrs. Bush volt. A manökenek helyett a milliomos jelenlévők valamennyien a leghíresebb ruhatervezők piros remekműveiben, személyesen sétáltak végig a kifutón. Liza Minelli még a világszerte népszerű dalt is elénekelte: New York, New York…

Még szintén kedvelheted...